zondag 18 augustus 2013

Gewoon weer eens een rondje Leiden

Twee dagen jazzfestivals, het is mooi geweest. Vandaag weer eens een ouderwets rondje Leiden, te beginnen bij muziektent in De Leidse Hout. Daar staat Flower to the People een combinatie van eigen liedjes en covers te spelen. Al jaren niet meer gezien, maar ze bestaan nog steeds dus. Afgezien van covers van twee nummers van de gitarist Baden Powell is het repertoire een beetje braaf, maar goed gespeeld en heel mooi gezongen.
En als de muziek bij de muziektent is afgelopen hoef je je alleen maar om te draaien en op het terras van het Theehuis te gaan zitten voor het volgende optreden. Met gitaristen Lucas Meijers en Tim Eijmaal zoals aangekondigd en een gastoptreden van Bart Wirtz. Pop, raggae en jazz, alles komt voorbij en de heren spelen en improviseren er lustig op los.
En als dan wat begint af te koelen op het terras snel nog even naar De Twee Spieghels voor de laatste set van het Jan Willem van Delft trio. Met Jan Willem op piano en Fender Rhodes, Achim Heine op drums en Felix Hildenbrand op bas spelen ze nog drie kwartier een uitstekende set met veel eigen nummers en ook een paar covers.
En zo komt aan dit lange maar mooie muziekweekeinde een waardig eind.

LINKS:
Flower to the People
De Leidse Hout
Tim Eijmaal
Bart Wirtz
Theehuis Leidsehout
Jan Willem van Delft
Felix Hildenbrand & Achim Heine
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: