maandag 22 augustus 2011

Gouden Notekraker voor Eric Vloeimans

De Gouden Notekraker is een prijs ván collega muzikanten/televisie-acteurs vóór collega muzikanten/televisie-acteurs onder auspiciën van NORMA en Sena. De avond opent met een kort optreden van Sven Hammond Soul, drie nummers slechts (ze komen later nog terug), maar de sfeer is gelijk gezet. Hoopla!
Dan is er de presentatie van alle zes genomineerden voor de twee Gouden Notekrakers, de muziekanten doen dat natuurlijk met een kort optreden. Eric Vloeimans mag de spits afbijten en doet dat met Gatecrash. Een ingetogen Images of Washington en het knallende Maceo komen er als altijd overtuigend uit.
Muzikanten en acteurs wisselen elkaar af, bij de acteurs zijn er korte films te zien, maar hier gaat het om de muziek. Tweede genomineerde is Laura Jansen die eerst een prachtige ballad solo aan de vleugel zingt en vervolgens knalt met twee nummers met band.
Derde genomineerde muzikant is rapper Yes-R, die ook een live band bij zich heeft, niet altijd even gebruikelijk bij rappers, hoewel je het wel steeds vaker ziet. Dat is een mooie ontwikkeling en terecht dus dat hij genomineerd is.
Dan is er nog een kort optreden, om de spanning op te voeren, van Ellen ten Damme die vorig jaar de Gouden Notekraker won.
En dit zijn dan de twee winnaars van de Gouden Notekraker 2011: Anna Drijver bij de televisie-acteurs en Eric Vloeimans bij de muzikanten. Wie dit blog een beetje volgt begrijpt dat MuziekGezien zeer tevreden is met dit resultaat.
En dan is het officiële gedeelte voorbij, de televisiecamera's worden ingepakt (aanstaande donderdag, 23.15 uur op Nederland 2 is de uitzending) en kan het feest losbarsten met een geweldig optreden van Sven Hammond Soul.
Want als je verzekerd wilt zijn van een feest dan moet je hun hebben, dat zagen we afgelopen zaterdag op de Markt in Delft en ook eerder dit jaar al in de Leidse Q-Bus.
De blazers sectie staat meestal op de achtergrond te spelen, maar bij het nummer Fat Cat beheersten Arjan Muusz op baritonsax, Rik Mol op trompet en Tom Beek op tenorsax het podium.
LinkEn met de nummers Hoopla, Spinning Out en Looking Up, Turning Round komt er een einde aan een geweldige optreden en een afwisselende avond in Paradiso.
LINKS:
Sven Hammond Soul
Eric Vloeimans
Laura Jansen
Yes-R
Gouden Notekraker
Paradiso

Geen opmerkingen: