dinsdag 23 augustus 2011

Leiden ontwaakt uit zomerslaap

Sinds Werfpop op 10 juli is het muzikaal stil geweest in Leiden, bijna alle podia zijn afwezig, alleen in café's klint nog live muziek. Maar daar komt vanavond een einde aan met een veelbelovend dubbeloptreden in de Q-Bus. Het Leidse Glossy Jesus opent de avond met bekend en nieuw werk van hun vijfde cd The Hunt die ergens na de zomer moet uitkomen. Klinkt veelbelovend.
Daarna is het podium voor Katy Gunn, een Amerikaase zangeres, violist, toetsenist, die prachtige liedjes ten gehore brengt. Ze is voor slechts twee optredens in Europa en heeft daarom geen band, maar wel allerlei elektronica bij zich. Dat lijkt jammer, maar dat valt reuze mee.
Tegen het eind komt Glossy Jesus ook weer terug op het podium om gezamenlijk nog een nummer te spelen en door het enthousiasme van het publiek volgt er ook nog een toegift, Moscow Subway van Glossy Jesus waarbij Katy Gunn meeïmproviseert op haar viool. Indrukwekkend en met heel veel speelplezier!
Het nieuwe seizoen is prima geöpend, komend weekend verder met Rapenburgconcerten, Waterdagen, Talentenjacht, Zomerjam en Broedplaats.

LINKS:
Glossy Jesus
Katy Gunn
Q-Bus

Geen opmerkingen: