zaterdag 6 augustus 2011

Regen teistert Schollenpop Again!

Voor de zesde keer in zeven jaar gaan we naar Schollenpop op het Scheveningse Zuiderstrand bij Duindorp. Als eerste zien we Lola Kite, een uitstekend techno-pop band uit Amsterdam. Ligt goed in het gehoor, maar blijft telkens verrassen, daar houden we van!
The Upstairs wonnen vorig jaar Waterproof en stonden toen op Waterpop (volgende zaterdag weer Waterpop in Wateringen) en de muziek spetterde weer behoorlijk. Prima festivalband blijft van toepassing.
De Amsterdamse singer-songwriter Dotan heeft een hele goede band bij zich, maar kan zelf niet echt overtuigen. Schollenpoppers van het eerste uur spreken er zelfs schande van, maar de bakvissen voor het podium zijn helemaal blij. Wie heeft gelijk? De fans toch!
Tijdens het optreden van Dotan begint het te regenen, eerst en paar druppels, dan komt het met bakken uit de hemel. Zelfs een poncho helpt niet meer. Schuilen dus buiten het festvalterrein, want op het strand is er weinig afdak. Want onder het mindervalidenpodium zit het snel vol.
Soul Sister Dance Revolution en Die so Fluid daardoor helemaal gemist, en vanwege de jaarlijkse OGH- mini-reunie ook weinig gezien van Supra Naturals, Krystl en F, maar wel gehoord vanaf het terras van La Cantina. Ja, dat is Schollenpop, goede sfeer, goede muziek en geweldig publiek.
Maar als Splendid om zeven uur het podium op gaat zijn we weer helemaal bij de les, want wat zijn ze weer goed! Pas nog gezien op Vlietpop, maar ook hier een spetterend optreden. En hun Again is wat ons betreft nog steeds de zomerhit van dit jaar, maar dan moet het wel zomer worden!
En dan begint het weer te regenen, eerst zachtjes, vervolgens vreselijk hard. En dan sta je daar van 'ik kom alleen bij mooi weer' met strandtas én paraplu. We gaan nu echt weg, het weer zit Schollenpop ook vandaag weer niet mee. Het blijft het gezelligste festival/uit de hand gelopen buurtfeest van Nederland, maar een strand met regen blijft behelpen. Toch gaan we volgend jaar weer, ondanks alles!

Achteraf horen we dat de twee laaste bands op het hoodpodium niet eens meer hebben opgetreden, Sound Syndicate omdat er teveel water op het podium stond om apparatuur aan te sluiten en publiekstrekker Killing Joke omdat ze weigerden te spelen, terwijl het toen toch weer droog was. Jammer voor de mensen die speciaal voor Killing Joke vanuit het hele land naar Scheveningen zijn gekomen, maar vooral een enorme tegenvaller voor de organisatie.

LINKS:
Lola Kite
The Upstairs
Dotan
Splendid
Schollenpop

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik vond dotan te gek, heel mooi zingen en vooral heel gaaf dat hij de mensen niet in de steek liet en gewoon door bleef zingen zoals een echte artiest doet (het hagelde namelijk ongeveer vanaf het eerste nummer en al het geluid viel continu uit.. maar dat heb jij waarsch niet gehoord "muziekman"?