maandag 1 augustus 2011

Veel variatie op zomerse jamsessie

Bassist Robin Koerts heeft vandaag de leiding tijdens de wekelijkse jamsessie in De Twee Spieghels en opent samen met gitarist Lucas Meijers en drummer Jeroen Zange de eerste set met funky-fusion-trance-nu-jazz. Meer en minder bekende nummers komen voorbij zoals House for Sale en Night in Tunesia en het swingt enorm.
Tijdens de tweede set vult violist Klaas Mulder het trio aan en wordt er muzikaal uit een heel ander vaatje getapt. Hot Club en Western swing voert de boventoon met uitstapjes naar Latinachtige en ook wel weer funky genres. Compleet iets anders dus, maar minstens zo swingend als de eerste set.
Bij de derde set gaat alles los, Robin gaat een nummertje drummen als er een gast bassist is, dan gaan ze weer verder als het trio van de eerste set. Wat overigens een uitstekend trio is!
Tegen het eind zingt Vivienne Aerts ook nog een paar nummers mee, het altijd mooie ingetogen Summertime en als knallende uitsmijter Route 66.
Het is warm, het is druk, weer en sfeer zijn uitstekend, evenals de wijn en de muziek! Volgende week weer een jamsessie in De Twee Spieghels, dan met Jeen Rabs.

LINKS:
Robin Koerts
Lucas Meijers
Klaas Mulder
Vivienne Aerts
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: