zondag 28 augustus 2011

Waterdagen iets te letterlijk genomen

Gisteren kwam het Rapenburgconcert er nog genadig van af, vandaag valt er veel in het water: Het Talentenjacht, onderdeel van de Leidse Waterdagen, vaart door de regen niet uit en de Zomerjam kent een natte start. Maar om een uur of vier wordt het eventjes droog, dus toch maar even kijken in het Huigpark, de nieuwe locatie van Zomerjam. Het Ministerie van Xterne Zaken doet vreselijk zijn best voor een handvol publiek, maar echte sfeer is er nog niet. Jammer. Prima plaats trouwens, dat Huigpark, veel beter dan de Beestenmarkt waar de vorige jams werden gehouden.
Maar het zal niet droog blijven deze dag, dus toch maar naar De Twee Spieghels van het Richie Reichgelt Trio al staat te spelen. Met Alex Koo op piano, Jimmy Hueting op drums en Steve Zwanink op bas spelen ze drie sets vol standards.
Tijdens de tweede set komt ook Tom van der Zaal erbij en wisselen de sax en gitaar solo's elkaar af. Onderhoudend middagje muziek weer, als altijd.
Op de terugweg nog even langs de Zomerjam gereden en daar is het gelukkig een stuk drukker geworden, maar op een zonnige dag zou het er natuurlijk stampvol zijn. Later op de avond trekt er een enorm noodweer over Leiden, maar de Hip Hoppers laten zich niet kisten en gaan gewoon door. Hoe het intussen op het Rapenburg is? Ook geen pretje lijkt me.
Maar als het noodweer overgetrokken is tijd om naar de Q-Bus te gaan voor de maandelijkse broedplaatsavond met deze keer Evil Treacle, die 30 minuten een goede portie stevige rock laten horen. Geen eenheidsworst, maar verrassende nummers en mooie samenzang.
Tweede groep vanavond zijn de Rats on Rafts uit Rotterdam, die alleen al vanwege de geweldige naam aandacht trekken. Maar ook zij spelen een interessant concert, soort post-punk/new wave, maar dan helemaal op de nu's. 45 minuten lang vooral veel nummers van hun cd The Moon is Big die op 23 september uitkomt.
Aanstaande woensdag zijn interviews met de bands en deze concerten te horen op Unity FM van 21.00 tot 23.00 uur.

LINKS:
Zomerjam
Richie Reichgelt
Alex Koo
Jimmi Hueting
De Twee Spieghels
Evil Treacle
Rats on Rafts
Q-Bus

Geen opmerkingen: