zondag 28 augustus 2011

Zinderende grooves bij Great Eyeballs

Vandaag weer geen weer voor buitenoptredens en daarom puilt het uit in De Twee Spieghels waar de groep Great Eyeballs de tent op zijn kop zet. Met een mix van funk, jazz en een vleugje pop, stampende grooves en een sferische ballade. Ze spelen voornamelijk eigen werk, maar één nummer klinkt toch bekend. Bij navraag in de pauze blijkt inderdaad dat de basis het nummer If I were a Carpenter (van Tim Hardin) in de uitvoering van Johnny Cash is. Prachtig uitgevoerde ballad tussen al het funkende geweld!
LinkGreat Eyeballs bestaat uit Berthil Busstra op toetsen, Marc Schenk op drums, Tim Langedijk op gitaar en Udo Pannekeet op (6-snarige!) basgitaar. De laatste twee maakten ook deel uit van de band die de onvergetelijk 'Water' suite van en met Tom Beek vorig jaar november in Amsterdam speelden.
De groep speelt twee uitstekende sets, met veel improvisatie, waarbij het spelplezier er van af straalt, heerlijk! En eindigen tenslotte met een nummer van Herbie Hancock en dat past helemaal in de sfeer die dit kwartet zelf neerzet. Voor herhaling vatbaar!

LINKS:
Great Eyeballs
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: