zondag 17 april 2011

Een dagje naar het strand


De zon schijnt dus op naar het strand! Nou ja, naar het zuiderstrand van Den Haag om precies te zijn en specifiek naar strandpaviljoen De Fuut, waar al jarenlang op zondagmiddagen jazzconcerten worden gegeven. Ze doen daar trouwens veel meer culturele dingen, theater, standup comedy, dans, maar je kunt er bijvoorbeeld eind mei ook een nieuw strandbeest van Theo Janssen zien rondlopen.

Vandaag, zondag, dus jazz met de Marzio Scholten Group. Gitarist Marzio Scholten speelt regelmatig in De Twee Spieghels in Leiden, maar daar met een wisselend trio, hier met zijn belangrijkste groep, zijn quintet. Hij wisselt het soleren mooi af met een ritmische rol. En het is gewoon een Nederlandse topgitarist.

Met Yaniv Nachum op de saxofoon die we ook al eens met Marzio in Leiden zagen. Hij heeft misschien de minste speelminuten van het gezelschap, maar die minuten waren wel indrukwekkend. Prima thema's en geweldige solo's.

Pianist Randal Corsen krijgt veel speelruimte en net als bij Marzio wisselen solo's en ondersteuning elkaar mooi af. De band speelt nummers van hun laatste cd maar ook veel nieuwe nummers, benieuwd naar de nieuwe cd.

Bassist Stefan Lievestro zagen we al bij zijn Mona Lisa Overdrive en onlangs nog met het nieuwe Tom Beek Trio in Amsterdam. Maar hier vormt hij samen met de drummer de basis van de band, zij zorgen voor de basis van heerlijke trance-jazz, subtiele soundscapes gelardeerd met solo's van gitaar, sax en piano.

Drummer Mark Schilders was ook al vaker met Marzio in Leiden, maar ook met het nieuwe Tom Beek Trio in Amsterdam. Geweldige drummer die in dit ervaren quintet helemaal tot zijn recht komt.

Een deel van de nummers zijn inmiddels herkenbaar omdat Marzio ze ook al in Leiden speelden, maar ook nieuwe nummers als Revolution en The King is Dead smaken naar meer. Op het eind van het laatste nummer krijgt de drummer een zeer prominente rol en zorgt voor het zoveelste hoogtepunt van dit grootse concert!

LINKS:
Theo Jansen
Marzio Scholten
Yaniv Nachum
Randal Corsen
Mark Schilders
De Fuut

Geen opmerkingen: