donderdag 28 april 2011

Ongekend talent in Leidse Q-Bus


Americana komt uit Amerika, maar ook daarbuiten wordt het gespeeld, zoals door de Nederlandse band Whiskey Rose bijvoorbeeld die vanavond in De Tregter stond. Maar ook Schotten spelen Americana en zo staan The Wynntown Marshals vanavond in de Q-bus. Ze zijn voor een korte tour door Nederland, morgen KinkFM en Hoorn, overmorgen Deventer en op 1 mei in Enschede. Ze worden vergeleken met Drive by Truckers en Neil Young, maar met Green on Red en Rain Parade kunnen net zo goed vergeleken worden.

Keith Benzie (zang, gitaar, mondharmonica), Keith Jones (drums, percussie, zang), Iain Sloan (pedal steel gitaar, gitaren, zang), Murdo MacLeod (bas, zang), Owen Nicholson (gitaar, zang) spelen een ontspannen concert met mooie ballads, meer uptempo nummers en tegen het eind steeds heftiger nummers. Soms sinister, soms vrolijk, maar altijd boeiend.
Veel nummers van hun prachtige meest recente cd 'Westener', maar ook veel oudere nummers. De gelukkig goed gevulde zaal had het helemaal naar zijn zin. Een flinke toegift was dan ook ons deel!

LINKS:
Wynntown Marshals
Q-Bus

Geen opmerkingen: