zondag 10 april 2011

Het feest is al begonnen in De Twee Spieghels


Aanstaande dinsdag is het precies een jaar geleden dat De Twee Spieghels nieuwe stijl opende. Dat wordt een groot feest, maar vanmiddag is er alvast een voorproefje met Bernhard Berkhouts Swingmates.
Met Bernard Berkhout (klarinet), Nanouk Brassers (trompet en flügel), Jeen Rabs (gitaar), Dolf Helge (drums), Ludo Dekkers (bas) en Erik Doelman (piano). Van de soundcheck gaan ze gelijk naadloos door met de eerste set en het swingt gelijk helemaal.

Het is direct duidelijk, als het na een uur tijd is voor een korte pauze, gaan een aantal van de muzikanten gewoon door in een kleinere setting. Niet te stoppen, zoveel plezier hebben ze.

De andere muzikanten komen langzaam aan weer terug en ook Kurt Schwab pakt zijn saxofoon erbij. Bernard Berkhouts Swingmates is de 'kleine' versie van zijn Swing Orchestra, dat we vorig jaar hier nog zagen met Scott Hamilton en een jaar daarvoor op Jazz at the Hop in Hoorn.

Het wordt langzamerhand een echte jamsessie, pianist en bassist ruimen het veld, Cedric Glans neemt in de derde set de bas ter hand en trompettist Nanouk speelt zelfs een stukje piano. De Twee Spieghels zit behoorlijk vol en met een geboeid publiek, tijdens een prachtig duet (Invitation to the Blus) van Nanouk en Jeen kun je een speld horen vallen!

Het speelplezier spat er van af en zelden heeft een (enthousiast) publiek zó weinig moeite voor een toegift hoeven doen. Iedereen heeft genoten van het begin tot het eind!

LINKS:
Bernard Berkhout
Jeen Rabs
Dolf Helge
Erik Doelman
Kurt Schwab
Cedric Glans
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: