zaterdag 9 april 2011

Leiden loopt over van muziek vandaag


Na een middag op het terras bij Einstein, overheerlijke pizza's bij La Piccola Italia en de opening van de expositie Verbeelding of Afbeelding in Galerie De Pieter wordt het tijd voor het serieuze muzikale werk.
Werfpop is pas in juli, maar vandaag is het de eerste avond van de voorrondes voor een plekje in de finale op 14 mei in het LVC. De winnaars van de finale zullen op zondag 10 juli aan de line up van het festival zelf worden toegevoegd. 17 bands en 5 dj's doen er aan mee deze en volgende vrijdag in De WW, Hunky Dory, Brothers of Beer en Odessa. Als eerste zien we Killing Bags in de WW met een stevige set Nerderlandstalig rock.

In Hunky Dory is dan inmiddels Long Conversations al begonnen, met een opmerkelijk optreden. Met een repertoire dat zich misschien niet meteen leent voor Werfpop, maar wel heel erg mooi is. 17 mei in de Q-bus als voorprogramma bij Case Mayfield, een aanrader.

In de WW staat intussen Vlijmscherp op het podium, maar het is onmogelijk om nog binnen te komen, zelfs de Wolsteeg door geeft problemen. Dan maar door naar De Tregter waar Bald as Love prima Jimi Hendrix covers speelt. Heeft niets met de Werfpop voorrondes te maken, maar het is een retegoede band!

Terug bij De WW is het inmiddels pauze en is de steeg nog voller, maar het is nu wel weer mogelijk binnen te komen voor het optreden van Fat Angel. Lekkere Balkan-fun-punk, de zaal staat op zijn kop en terecht. Blijken uiteindelijk winnaars in De WW te zijn. Tip voor de finale: neem wat blazers mee, dan kan het bijna niet misgaan.

Het is mooi geweest, leuke nieuwe bandjes gezien, van de vier winnaars (voor elk cafe één) er drie niet gezien, maar dat komt 14 mei in het LVC wel, waar behalve Fat Angel ook Project D, Apollo Project en DJ Lifecycle plus de vier winnaars van volgende week zullen staan. Op weg naar huis klinkt er nog live muziek uit De Twee Spieghels van Nienke Caljouw, toch nog maar even naar binnen dan voor zo'n overheerlijk Spieghelwijntje. Maar het blijkt het laatste nummer te zijn (Moondance, mooie afsluiter), voor vandaag zit de muziek er weer op.

LINKS:
Einstein
Galerie De Pieter
Werfpop
De WW
Long Conversations
Hunky Dory
De Tregter
Fat Angel
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: