donderdag 14 april 2011

Internationaal dagje muziek in Leiden


Vanavond is weer eens zo'n keuzeavond, gaan we naar de Q-Bus of gaan we naar Hunky Dory. Gokje dus maar en eerst naar de Q-Bus, misschien daarna nog meer.

In de Q-Bus speelt de Zweedse band New Found Land voor het eerst in Nederland en helaas, onbekend maakt blijkbaar onbemind, want echt druk is het niet. Ten onrechte!
Anna Roxenholt (zang, gitaar, percussie), Moritz Lieberkühn (gitaar, zang, percussie, Alexander Simm (gitaar), Edvin Nahlin (keyboards, zang), Erik Dahl (trombone, synth, zang) en Mårten Magnefors (drums, zang) proberen er nog wel wat van te maken, maar het is duidelijk dat de opkomst hen tegenvalt.

Anna Roxenholt probeert het nog te redden met het een intiem en exclusief concert te noemen, maar de teleurstelling bij de band is duidelijk. En dan slaat de vonk niet over. Jammer, want het is een interessante band en als ze weer eens in de buurt zijn staan ze hoog op de agenda, maar dit is hun avond niet. Na 45 minuten houden ze het dan ook voor gezien.

Door dus maar naar Hunky Dory voor de Acoustic Open Mic avond van het Leiden songwriter guild al bezig is, een maandelijks gebeuren waar allerlei songwriters een paar nummers spelen. Wie het zijn is onduidelijk, maar dat geeft niet, de sfeer is goed en de muziek ook.

Enig optreden waar een naam aan te plakken is, is Salt Licked, een duo uit Perth (Australië) dat sinds 4 weken in Leiden is woont. Kort maar boeiend, dat schijnt de opzet van deze avonden te zijn, willen we meer van horen. En Perth, komen daar ook niet The Triffids vandaan?
Zaterdag staan ze in de Q-Bus voor een langer optreden tijdens Springpop. En zangeres Bree zingt en speelt op 5 mei in De Twee Spieghels.

En dan is er alweer het volgende trio en in tegenstelling van wat je van zo'n avond zou verwachten is het helemaal niet zo standaard als de gemiddelde singer-songwriteravond.

Opvallend is het grote aantal buitenlandse muzikanten op deze avond, voertaal is dan ook Engels.

Het Leiden songwriter guild organiseerd deze open mic avonden dus maandelijks in Hunky Dory en daar moesten we maar eens vaker naar toegaan. Het blijkt toch weer interessanter dan je vooraf verwacht.

LINKS:
New Found Land
Q-Bus
Salt Licked
Hunky Dory

Geen opmerkingen: