woensdag 3 juli 2013

Kris Berry & Perquisite weergaloos mooi

Nog geen drie weken geleden, dankzij Esther van Hees, voor het eerst het zaaltje Het Perron in Amsterdam bezocht. En daar hing ook een aankondiging voor een try-out optreden van Kris Berry en Perquisite, reden genoeg om opnieuw af te reizen naar Amsterdam.
Beiden al wel eerder gezien, maar nog nooit samen, interessante combinatie. Bij deze tweede try-out show spelen ze met hun band, bestaande uit Jasper Slijderink, Marnix Dorrestein en Jelle Huiberts. Het mooie van Het Perron is dat het door de huiselijke, intieme sfeer heel persoonlijk wordt, ontwapenend!
Het concert beschrijven is ondoenlijk, maar het is indrukwekkend. Ze spelen veel nieuwe nummers waaronder Hitchhike dat over negen dagen uitkomt. Laten we hopen dat dit nog een langdurig vervolg krijgt!
Na de pauze de 'support' door The Big Hunger, een kwartet met onder andere toetsenist Jasper Slijderink die er toch al was, het vijfde bandlid is vandaag verhinderd. Het is hun eerste officiele concert en wel even omschakelen na Kris Berry. Indie folk-rock met niet altijd even vrolijke thema's, maar in deze ambiance is het een prima aanvulling. Het Perron gaat nu even met vakantie maar zijn in september weer terug, hou het in de gaten.
En ja, ook nog zoiets, de citroentaart die Kris Berry vanmorgen maakte is in de pauze een doorslaand succes, overheerlijk. Dank je wel Kris!

LINKS:
Kris Berry & Perquisite
Kris Berry
Perquisite
The Big Hunger
Het Perron

Geen opmerkingen: