dinsdag 30 juli 2013

Onverwachte internationale jamsessie

Het is dinsdagmiddag en opeens komt er het bericht binnen dat er vanavond een internationale jamsessie is in De Twee Spieghels. Geen Blues-Tuesday helaas dus vanavond, maar genieten Jim Guldemond, Sven Rozier, Huub Weijers (woont in Duitsland) en Cedric Glans tijdens de eerste set.
Het echte vuurwerk komt in de tweede set als James Black achter de piano gaat zitten en Raiven Hansmann van GoodLuck uit Zuid Afrika zijn sax ter hand neemt. Het begint met fusion via Mercy, Mercy, Mercy en gaat al snel over in soul met Georgia on my Mind. Ongelooflijk boeiende set die eindigt met een mooie Blue Bossa.
Dat Anne van De Twee Spieghels kan zingen wisten we al, maar bij de start van de derde set zijn we toch diep onder de indruk. Prachtig nummer, geweldig gezongen! Het is trouwens gezellig druk hier, het publiek is er deels vanwege de twitter/facebook/sms-berichten, deels zijn het toevallige passanten en vaste klanten.
De derde set gaat verder met Bruce James en Bella Black (uit Texas, 11-8 met hun Trans Atlantic Soul Conspiracy in het Vondelpark vóór Candy Dulfer) en Juliet Harding van GoodLuck (15-8 op Haarlem Jazz & More). Zelden zoveel soul gehoord in Summertime. Tot slot zingt Bella nog Hounddog, en dan is deze bijzondere en onverwachte jamsessie alweer voorbij!

LINKS:
Jim Guldemond
Sven Rozier
Cedric Glans
Bruce James & Bella Black
GoodLuck
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: