zaterdag 13 juli 2013

Feestelijke afsluiting eerste seizoen Cultuur071 op Sleutelstad FM

Het programma Cultuur071 bestaat inmiddels een jaar, en omdat deze uitzending de laatste van het seizoen is (7 september zijn we weer terug op SleutelstadFM) maken we er een feestje van. Studiogast is vandaag Bart in 't Veld van Pro Kwadraat maar we hebben ook een heuse live band in de studio. En dat is feest want The Cannonball Johnsons staan hier te spelen. Vijf keer spelen ze een nummer tussen 10 en 12 uur. The Cannonball Johnsons zijn inmiddels een begrip in Leiden, tijd om ze eens uitgebreid op de radio te laten horen. Onder andere met Union Maid van Woody Guthrie en ze spelen ook hun eigen nummer Amphetamine live op Sleutelstad! Echte @dwdd kandidaten!
Eenmaal bijgekomen van dit ochtend gebeuren is er vanmiddag alweer een instore optreden bij Velvet. Helemaal uit Jamaica komt Brina die net haar eerste cd uit heeft en ze speelt ruim een halfuur raggae. De raggae boodschap is al jarenlang hetzelfde, maar muzikaal is het absoluut geen Bob Marley kloon. Verrassend!
En van Velvet naar De Twee Spieghels is maar een klein stukje, en daar speelt Sambajá. Rodrigo Parejo (fluiten) en Guillermo Celano (gitaar) fijne Zuid-Amerikaanse klanken die het altijd goed doen. Maar veel publiek is er vandaag niet in het jazzcafé, zitten natuurlijk allemaal op North Sea Jazz. Vraag me af wat leuker is, hier is het in elk geval goed toeven.

LINKS:
Pro Kwadraat
Cannonball Johnsons
SleutelstadFM
Brina
Velvet
Sambayá
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: