maandag 8 juli 2013

Flamenco en jazz vanavond in Leiden

Het RAP heeft vanavond twee lezingen rond het thema Leiden en het landschap georganiseerd, niet in het architectuurcentrum aan de Nieuwstraat ditmaal, maar in het nieuwe theehuis De Tuin van de Smid in Polderpark Cronesteyn, een goede reden om daar eens te gaan kijken.
De lezingen van Henk Hartzema (werkzaam aan het Bio Science Park) en Yttje Feddes (landschapsarchitecte en ooit afgestudeerd op het Leidse landschap) laten mooie beelden van Leiden zien en kort door de bocht is de strekking: Leiden is veel te veel op zichzelf (en erger nog: op de binnenstad) gericht. Samen met buitenwijken en vooral alle omringende gemeenten is Groot Leiden een stad van meer dan 400.000 inwoners, samenwerken is daarom essentieel om mee te tellen tussen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht binnen de Randstad, maar ja,  dat is helaas nog toekomstmuziek.
Vooraf en in de pauze is er live muziek van flamenco gitarist Claudio Benito, lekker buiten in de tuin met dit mooie weer. Prima muziek en een prima locatie, De Tuin van de Smid is een aanwinst voor Leiden!
Na de pauze is er nog een discussieronde, maar gezien een flink  aantal bezoekers uit omliggende gemeenten die weinig van samenwerking met Leiden willen weten vanwege de in hun ogen hautaine houding van Leiden (terecht?), door naar de muziek in De Twee Spieghels.
Want daar is de wekelijkse jamsessie alweer begonnen met Cedric Glans. En, niet geheel verrassend Sven Rozier en Kurt Schwab, maar ook met Hilmar Leujes op piano, die zagen we hier nog niet eerder. Lekker uurtje be-bop standards, het is een mooie dag!

LINKS:
RAP
De Tuin van de Smid
Claudio Benito
Cedric Glans
Kurt Schwab
Sven Rozier
Hilmar Leujes
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: