zondag 28 juli 2013

Helemaal sixties in de Leidse Hout

Vier muzikanten die elkaar al jaren kennen en ook wel in wisselende samenstellingen met elkaar hebben gespeeld treden vanmiddag op bij het Theehuis De Leidse Hout. Een gelegenheidsformatie is het, deze Session Band, met een voorliefde voor muziek uit de tweede helft van de jaren zestig.
Nummers van Beatles en Stones komen natuurlijk voorbij, maar de voorkeur ligt toch duidelijk bij de blues-rock uit Engeland van Peter Green, Van Morrison en Eric Clapton. Voor de wat oudere blues is er een gastzanger aanwezig die Dust My Broom, Baby Please Don't Go en Statesboro Blues zingt.
Speciaal voor de (trieste) gelegenheid spelen ze Cocaine van J.J. Cale zonder dit van tevoren geoefend te hebben. Mooi eerbetoon! En voor de vrolijke noot zorgt Rob Baars die na enig aandringen I'm a Believer zingt voor het zonovergoten en stampvolle terras. Een nummer voor een toegift is er niet, dus wordt Cocaine op eind nog een keer herhaald.
Prima optreden en voor herhaling vatbaar, maar plannen daarvoor zijn er nog niet. Maar The Session Band zou zeker niet misstaan op een BluesTuesday in Studio De Veste, op een zondagmiddag bij Van der Werff of op zaterdagavond in De Tregter!
Na afloop nog even langs Petit Restaurant De Valk, waar volgens onbevestigde berichten het Rembrandt Duo zou spelen. En die zijn er ook! De voormalige begeleiders van Manke Nelis brengen hier de Jordaan weer tot leven.
De Valk staat niet echt bekend als een muziekcafé, maar dit is het eerste in een reeks van drie, met op 25 augustus nog Back2Basic en op 1 september de Black Albino's. Wordt vast weer gezellig.

LINKS:
Theehuis Leidsehout
Rembrandt Duo
Petit Restaurant De Valk

Geen opmerkingen: