donderdag 25 juli 2013

Heritage Blues Quintet imponeert in de Q-Bus

Het Heritage Blues Quintet is de afgeslankte versie van het Heritage Blues Orchestra, dat ook nog eens vier blazers omvat. Maar vanavond dus zonder die blazers en hoewel geen seconde onmisbaar, wil je ze wel graag nog eens compleet zien. Vincent Boucher op mondharmonica vangt het allemaal prima op.
Zoals de naam al doet vermoeden houden ze de oude blues in ere met toch wel een nadruk op de zuidelijke blues. Gospel, zydeco, cayun, alles zit er in. En dat maakt het zo bijzonder, de brede aanpak, de grote variatie in nummers. Meestal classic blues, maar ook een paar eigen nummers.
Het is moeilijk aan te geven waarom dit concert in de, overigens goed gevulde, Q-Bus in Leiden zo bijzonder is, maar het is vooral het authentieke, het originele geluid én het enthousiasme dat dit concert gedenkwaardig maakt. Voor publiek én voor de musici!
Het prachtige duet van vader Bill Sims Jr. en dochter Chaney Sims, dat begint met Für Elise en dan overgaat in St. James Infirmary  spreekt boekdelen, het publiek is er helemaal stil van. Dit gaat niet over virtuositeit van de muzikanten, niet over het geniale repertoire, maar om de liefde die deze vijf muzikanten hebben voor de blues!

LINKS:
Heritage Blues Orchestra
Q-Bus

Geen opmerkingen: