zondag 7 juli 2013

Woodstock op het Water én in de zon

Het is nog zonniger dan gisteren dus dat belooft een fijne terrassendag te worden met gezelligheid en bandjes op bootjes. Gewoon omdat het het dichts bij huis is weer beginnen bij Brasserie De Poort, ook omdat de lunch daar gisteren goed is bevallen. Dag twee van Woodstock op het Water.
Muzikaal stelt het allemaal niet zo heel veel voor, maar daar gaat het hier ook niet om, het gaat om de sfeer en die is uitstekend. Veel terrasbezoekers zijn (aangenaam) verrast, en kunnen het heel erg waarderen.
Een muzikale uitschieter is de boot waarop Chris Koenen, Arto Boyadjian en een drummer, waarvan de naam niet te verstaan is, op een geweldige en orginele manier Jimi Hendrix coveren. Peter Labruyere, hoofdsponsor van Woodstock op het Water, weet wel welke boot hij uitkiest!
Bij Dok2 zit het terras ook weer vol voor een bandje dat ietwat rammelende covers speelt van Brian Ferry tot Joe Cocker. Dan maar eens de stad in, want dat is er gisteren nauwelijks van gekomen.
Bij het Stadhuisplein speelt Blues Force voor de terrasboten van Meneer Jansen en Einstein. Wat een beetje tegenvalt is dat er relatief weinig ´echte´ Woodstock nummers gespeeld worden. White Rabbit, Going Up The Country een beetje Joe Cocker en beetje meer Jimi Hendrix is het wel zo´n beetje.
Want ook de musical Hair stamt wel uit het Woodstockjaar 1969, maar werd daar niet opgevoerd. Musicalgezelschap Otis heeft overigens wel de mooiste flower-power outfits hier voor het terras van Annie´s.
En dan is de cirkel rond en kom je weer de eerste bandjes van vanmiddag tegen, dat wordt dus tot slot nog een tweede setje Jimi Hendrix door Chris Koenen en Arto Boyadjian met onder andere Red House, Fire en als uitsmijter een geweldige Hey Joe versie, waarbij rebelse Chris zijn gitaar niet in brand steekt, maar wel een akoestische gitaar in de Rijn gooit!
De eerste Woodstock op het Water is een succes, daarbij zwaar geholpen door het mooie weer. En als je het muzikaal bekijkt is het misschien wat mager, maar daar gaat het hier helemaal niet om, het gaat om de sfeer (niet vergelijkbaar met Woodstock overigens) en de gezelligheid en die waren volop aanwezig. Volgend jaar graag weer!
En dan toch nog even binnenkijken bij De Twee Spieghels waar het Thanos Athanasopoulos Trio met Owen Hart Jr. en Vasilis Stefanopoulos een soort openbare repetitie doen, want zelfs de meeste stamgasten laten het op deze mooie zomerse zondag afweten. Jammer, hoewel begrijpelijk, maar ze spelen hier wel weer een hele boeiende set Nu-bebop.

LINKS:
Woodstock op het Water
Thanos Athanasopoulos
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: