zaterdag 6 juli 2013

Gezellige zomerdag met Woodstock op het Water

Het is een zomerse zaterdag en wat kun je dan beter doen dan op een terras in de zon gaan zitten en iets eten of drinken? Zeker als er allemaal bootjes met bandjes voorbij komen varen! Om te beginnen maar eens naar Brasserie De Poort.
Het idee komt van Antoinette van Elsen die het al in 2007 bedacht, maar pas dit jaar, met de hulp van Peter Labruyere en Monique IJsselsteijn komt het er eindelijk van, Woodstock op het Water in Leiden.
De bands zijn allemaal coverbands, sommige bestaande en sommige speciaal voor de gelegenheid samengesteld en varen van terras naar terras, waar ze telkens een kwartiertje spelen.
En als de tijd tussen twee bandjes te lang duurt fiets je gewoon naar het volgende terras, in dit geval dat van De Volharding. In totaal zijn er 17 terrassen waar de boten van de Leidse Rederij aanleggen.
Ook bij Dok2 wordt ook gespeeld en de muziek is bijna allemaal uit de periode 1965 tot 1975, Woodstock was tenslotte in 1969. Vijf bandjes gezien, op vier terrassen gezeten (ook nog bij ROOS), heel gezellig. Morgen gaat Woodstock op het Water verder.
En dan bijna te laat komen voor Walking Forest Machine in De Twee Spieghels, maar nog net het laatste nummer gehoord. Echt erg is dat ook weer niet, want al eerder gezien en met dit mooie weer wíl je helemaal niet binnenzitten! Naar huis dus voor de BBQ.

LINKS:
Woodstock op het Water
Woodstock op het Water verslag door Leidse Glibber
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: