woensdag 10 juli 2013

Creatieve pop-up markt op het Waagstrand

Het Waagstrand, op zich al een pop-up evenement, biedt vandaag plaats aan een creative pop-up markt georganiseerd door Ark of Art en Kroost. Naast kraampjes met zelfgemaakte kleding, sieraden, gepimpte hoelahoeps en kunst zijn er ook 30 minuten muziekoptredens, zoals van Floris Olivier en Doryan Plaizier, hun derde optreden alweer hier.
En er zijn ook dichters met héle korte optredens, alleen Gideon Roggeveen blijft lang genoeg aan het woord om een foto van hem te maken. Het hilarische bruidsgedicht, zo'n gedicht dat alfabetisch iets over een bruidspaar verteld, is een eclatant succes!
Dan is er weer muziek van singer-songwriter Olivier van Hoore die een half uurtje volspeelt met zo te horen een mix van covers en eigen nummers.
Jan Stroomer (van The Stream) speelt vooral nieuwe nummers, waaronder een titelloos nummer dat eigenlijk nog niet eens af is. Het begint met een instrumentale Ouverture en hij eindigt met een nummer van de eerste cd van The Stream. Uiteraard komt de nieuwste single Losing Control voorbij en ook solo blijft dat nummer helemaal overeind!
Rémon Beeftink was in maart nog bij het theatercafé in Scheltema, prima singer-songwriter met krachtige liedjes. Leuk detail is dat hij de eerste cd van The Stream gemixt heeft waaronder het nummer dat Jan Stroomer daarnet speelde. Leiden is misschien niet groot, maar daarom ontstaan er des te meer interessante samenwerkingen!
En terwijl de creatieve markt langzaam afbouwt is er nog een laatste optreden van Wesley Fransen (Cannonball Johnsons, Sandpaper Kiss), Lotte Stallinga en Jonas Beers. Goede actie weer op het Waagstrand, het is allemaal pop-up en kan dus zo weer weg zijn, maar hopelijk blijft het er de hele zomer!

LINKS:
Floris Olivier
Doryan Plaizier
Gideon Roggeveen
Olivier van Hoore
Jan Stroomer
Rémon Beeftink
Ark of Art
Kroost
Waagstrand

Geen opmerkingen: