zondag 21 april 2013

Afwisselend Theatercafé met Vocalese als toetje

Het is alweer de achtste editie van het Theatercafé in Scheltema en zoals altijd is er een afwisselend programma. Vier korte optredens van circa 20 minuten en het begint met stand-up comedy door Sijmen Groot. Heel wat succesrijker dan de stand-opcomediant van vorige maand. Vorig jaar augustus was hij nog te gast in de tuin van MuziekGezien om een concert van Vivienne Aarts aan te kondigen, dat ging toen, dankzij de sangria, iets minder soepel.
De eerste muziek is na een korte pauze van Vera, een duo uit Rotterdam dat anderhalf jaar geleden al eens in en voor De Twee Spieghels stond. Vera speelt gitaar en zingt, Peter Jessen speelt bas en zingt op de nieuwere nummers mee. Ze zijn nu bezig aan hun derde cd en de drie nummers die ze daarvan laten horen zijn veelbelovend. Klein en intiem, mooi en kwetsbaar, genieten!
Na de pauze laat de onafhankelijke studententoneelvereniging Cuculum delen uit hun aanstaande voorstelling In Gesprek zijn, over hoe jongeren communiceren met een hoofdrol voor de mobiele telefoon. Lijkt een tragisch én hilarisch stuk te worden. Zie de site van Cuculum voor de speeldata.
De middag wordt afgesloten met een optreden van Alexander McKenzie & The Underpaid (Ingmar Spaaij & Evert Aalten). Folkachtige muziek met een pop karakter van deze Canadese zangeres en haar Nederlandse begeleiders. Breekbaar en sterk tegelijk en, evenals Vera, uitstekend geschikt voor huiskamerconcerten!
Volgende maand (19 mei) is er weer een Theatercafé, maar komende zondag is hier de tweede middag Quite Quiet, met alleen maar singer-songwriters. Zie de agenda hiernaast.
Gelijk door naar De Twee Spieghels want daar wordt al gezongen door Joep van Weert met zijn kwartet ditmaal. Geen saxofoon vandaag, wel weer Vadim Neef op gitaar, Arthur Buitelaar op bas en Jesse Vroom op drums.
Jazz zangers zijn er niet zoveel en dit is een aanwinst, hij is nog jong, studeert nog op het conservatorium in Zwolle (waar hij les krijgt van Zosja) en is alleen maar aan het groeien. Dit is zijn vierde optreden in vier maanden in Leiden en het wordt steeds beter!
Voor een volgende keer zou overigens het nummer New Shoes van Paolo Nutini niet misstaan (zie foto).

LINKS:
Sijmen Groot
Vera
Cuculum
Alexander McKenzie & The Underpaid
Theatercafe
Scheltema
Joep van Weert
De Twee Spieghels

1 opmerking:

Unknown zei

Hey Hallo! Bedankt voor het toffe berichtje weer! En Paolo Nutini staat op de lijst voor volgende keer, haha! Tot dan!