zaterdag 19 januari 2013

Een huiskamer in het theater

Na de heftige avond met Sugar Boy & the Sinners gisteren in de Q-Bus is het vanmiddag goed toeven bij J.S.T. (Jacopo Standard Trio) in De Twee Spieghels. Mooie ingetogen standards, technisch perfect uitgevoerd door Jacopo Mezzanotti (gitaar), Grigoris Theodoridis (bas) en Aleix Bou (drums). Staan hard te werken alle drie, het mag wel ietsje frivoler. Desalniettemin een mooi optreden.
En dan naar het Imperium Theater, al in ruim 20 jaar niet meer geweest, voor de eerste editie van Peel Slowly and See. Drie groepen die in kleine bezetting semi-akoustisch spelen in twee korte sets van 20-25 minuten. Als eerste is er Orlando, de band rond Tessa Douwstra met de broers Victor en Rutger van Woudenberg op gitaar en percussie. Maken gelijk indruk met nummers van hun aanstaande cd The Early Warning Company die ze op 7 maart in Paradiso gaan presenteren en dan met blazers erbij!
De organisatie van deze avond is in handen van Mark, Maarten en Maarten van Velvet en die zorgden er al eerder voor dat Hummingville naar Leiden kwam voor in stores bij Velvet.Niet helemaal nieuw dus, maar toch is het weer genieten want het blijft een leuke band.
De zaal is ingericht als een huiskamer en ook het volume is daarop aangepast. Geen probleem, het publiek in het uitverkochte theater geniet ademloos. En dat maak niet vaak meer mee!
De derde muzikant in Gerhardt, een echte singer-songwriter, die zichzelf begeleidt op gitaar en piano. Iedereen speelt een set van 20-25 minuten, dan is er pauze en daarna volgen nog drie sets. Tijd voor de 'hits', Orlando zingt Show me Where the Bullets Go, Hummingville doet 'Big Blue Monsters' en Gerhardt speelt, geheel in stijl bij de naam van deze avond, de klassieker Close Watch van John Cale. Speciaal voor deze avond ingestudeerd, maar het klinkt alsof hij het al jaren speelt, heel mooi op de piano.
De eerste Peel Slowly and See is een heel bijzondere avond geworden en er komt een vervolg op 7 juni. Kan bijna niet wachten!
Op deze zelfde avond speelde Bite the Gnatze bij Hot House in De Burcht als opwarmer voor de Leidse Jazzweek. Op Herman Willem's Dagelijkse Dingen een verslag hiervan.

LINKS:
Jacopo Mezzanotti
Grigoris Theodoridis
Aleix Bou
De Twee Spieghels
Orlando
Hummingville
Gerhardt
Velvet
Imperium

Geen opmerkingen: