donderdag 24 januari 2013

Cannonball

Iedereen komt vanavond in Scheltema voor Jan van Duikeren's Fingerprint, maar er is ook een voorprogramma. Jetset heet de formatie en ze spelen niet onverdienstelijk fusionjazz uit de jaren 60&70. Peter Gheysen (bas), Jorn Dal (toetsen), Robert Bogaart (trompet en flugel), Satindra Kalpoe (drums) en Marc Bouter (sax) zijn prima muzikanten, maar verrassend is de muziek die ze spelen niet echt.
Maar dat wordt helemaal goed gemaakt door het knallende optreden van Jan van Duikeren's Fingerprint. Vorig jaar speelden ze ook al tijdens de Leidse Jazzweek, vandaag doen ze het nog eens dunnetjes over. Het is echt een supergroep met Jan van Duikeren (trompet), Jesse van Ruller (gitaar), Mete Erker (sax en vervanger van bijna vader Tom Beek), Manuel Hugas (bas), Martijn Vink (drums) en Ronald Kool (toetsen) en ze spelen naast werk van hun eerste cd ook nieuwe stukken. Indrukwekkend optreden van dit zestal! Het laatste nummer is een ode aan de broers Adderley.
Dus na afloop toch nog even snel naar De Twee Spieghels waar de Cannonball Legacy staat te spelen. Vijf jonge muzikanten (Zeth Latukolan, Tom Ridderbeekx, Maurits den Hollander, Jim Guldemond en Sven Rozier) die nummers van diezelfde broers Adderley spelen. Maar ja, meer dan een half nummer horen we niet, want het is middernacht en dan is het optreden afgelopen. Maar ze gaan ongetwijfeld nog wel eens terug komen.
Er was natuurlijk nog meer te doen tijdens de Leidse Jazzweek, Leidse Glibber doet verslag van het boptreden van Mames Babegenush in de Q-Bus.

LINKS:
Jan van Duikeren
Jazzed Up
Scheltema
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: