dinsdag 15 januari 2013

En wéér een fijne voorronde van de Leiden Jazz Award

De tweede set van drie voorrondes voor de Leiden Jazz Award begint vanavond in de Grote Beer met zanger Joep van Weert. Een groot fan van Kurt Elling en dat is goed te horen. Met zijn begeleiders Kees Krabben (sax), Arthur Buitelaar (bas), Jesse Vroom (drums en Vadim Neef (gitaar) maakt hij er een prima presentatie van. Niet alleen muzikaal maar hij verteld bij ieder nummer iets over de achtergrond ervan.
De tweede kandidaat is de Oostenrijkse drummer Peter Lenz. Dat is altijd wat moeilijk, want het gaat om de solisten en drums lenen zich daar minder voor dan stem, gitaar, piano of sax. Toch weet hij een heel mooi compromis te sluiten met een mengeling van korte drumsolo's en als deel van de complete band. Hierin bijgestaan door Thomas Maasz (piano), Felix Eijlers (trombone), Marijn van de Ven (bas) en Janhgung (gitaar) speelt hij vooral eigen composities.
Derde kandidate vanavond is de Sloveense saxofoniste Mateja Dolšak die laat horen haar klassiekers te kennen. Ze heeft een mooi warm geluid, maar de presentatie kan beter, avontuurlijker. Als begeleiders heeft ze David Gutierrez  Franco (piano), Marijn van de Ven (bas), Peter Sonos (drums) en Quinten de Craecker (trombone).
Dan is het aan de jury om uit te maken wie er doorgaat naar de finale op 27 januari in de Q-Bus en eigenlijk zijn ze er vrij snel uit. Want Peter Lenz gaat vanwege zijn goede techniek, interactie en groove door. De publieksprijs gaat tenslotte naar Joep van Weert, goed maar moet nog groeien zegt de jury over hem, het publiek beslist anders.
Door het korte juryberaad na afloop nog even tijd om bij Lemmy's langs te gaan waar Pam MacBeth en Chris Koenen vanavond invallen voor Buster. En die twee samen, dat is altijd goed!

LINKS:
Joep van Weert
Peter Lenz
De Grote Beer
Leiden Jazz Award
Leidse Jazzweek
Pam MacBeth
Lemmy's Biercafe

Geen opmerkingen: