zondag 6 januari 2013

Voeten van de vloer

Sinds De Zijlstroom een jaar geleden gestopt is met live muziek was er geen reden meer om naar Leiderdorp te gaan voor muziek, tot vandaag. Want bij De Hollandsche Tuyn aan de Hoofdstraat is er vanmiddag een nieuwjaarsconcert door de Koos Mark Big Band. Een degelijke traditionele big band en razend populair in Leiderdorp want de zaak is afgeladen. De muziek is behoorlijk dansbaar, maar er is te weinig ruimte om de voeten van de vloer te doen.
Iedere zondagmiddag is het ook voeten van de vloer in Stadscafé Van der Werff, met live muziek door een coverband. Vandaag is dat Magenta met een aantal bekende gezichten: Ewald Ebing op toetsen, Kjelt Ostendorf op bas en Eltjo Cleton op gitaar. En een paar nieuwe: Michel Zandbergen op zang (en een beetje gitaar) en Danny Benschop op drums. Stevige rockcovers uit de (ruime) zeventiger jaren en gedanst wordt er!
Een compleet andere sfeer heerst er in De Twee Spieghels waar het genieten is van de verstilde muziek van Iman Spaargaren, Paul Dijkman en Adreas Metzler. Ze spelen een mix van bestaand en eigen werk voorzien van heel veel improvisatie. Bij een enkel nummer wordt gebruik gemaakt van speciale effecten, maar niet te veel, prima gedoseerd. Mooi slot van deze zondag.

LINKS:
Koos Mark Big Band
De Hollandsche Tuyn
Van der Werff
Dijkman en Spaargaren
Andreas Metzler
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: