woensdag 9 januari 2013

Leidse Jazzmaand weer van start

In de aanloop naar de Leidse Jazzweek is er vanavond een eerste voorronde voor de Leiden Jazz Award. Zes avonden met telkens drie kandidaten waarvan er één doorgaat naar de finale tijdens de Jazzweek. De avond start met de Letse gitarist Matiss Cudars die Lennart Heyndels op bas en Pit Dahm op drums heeft meegenomen.
Het gaat bij de Leiden Jazz Award om de solisten, dus in het eerste geval om Matiss en in het tweede pianist Sebastiaan van Bavel. Hij zou ook met een drummer en bassist komen, maar door omstandigheden konden die op het laatste moment niet. Dan maar solo!
De derde kandidaat van vanavond heeft afgezegd, dus dat zijn meer kansen voor de andere twee, die ook langer konden spelen. Een deskundige jury beoordeelt het gebodene en er is ook een publieksprijs. Die gaat naar Matiss Cudars.
En hoewel de jury beide solisten prijst om hun techniek wint uiteindelijk toch Sebastiaan van Bavel deze eerste voorronde vanwege zijn eigen stijl en vernieuwend spel. Punt van kritiek van de jury is het ontbreken van Stride, nou dat zet Sebastiaan in zijn toegift even helemaal recht! Morgen volgt de tweede voorronde in De Grote Beer.

LINKS:
Matiss Cudars
Lennart Heyndels
Pit Dahm
Sebastiaan van Bavel
De Grote Beer
Leiden Jazz Award
Leidse Jazzweek

Geen opmerkingen: