zaterdag 26 januari 2013

Een drukke zaterdag in Leiden

Het is een overvol programma deze zaterdag van de Leidse Jazzweek. Zo is er de jaarlijkse presentatie van de jazzformaties van BplusC in De Waag met onder andere de volwassenenband. Leuke binnenkomer en omdat het de laatste winterse dag schijnt te zijn staat Sunny natuurlijk op het repertoire.
Ook het sax orkest Funky Stuff geeft acte de presence en later op de middag volgt er nog een masterclass Funk It Up onder leiding van Chazzy Green.
Maar ook het maandelijkse Verrassend WinkelWeekend staat ditmaal in het teken van de jazz. Zo spelen bij State of Art saxofonist Ruud de Vries en toetsenist Frans Heemskerk standards en wat eigen nummers.
Bij Douglas in de Haarlemmerstraat is er muziek van zangeres Diona Fox samen met Thomas Florusse op toetsen. Nog meer winkels doen mee, maar ook een aantal horecagelegenheden.
Dus voor je het weet zit in De Twee Spieghels waar Michael Varekamp speelt in plaats van de plotseling verhinderde Bernard Berkhout. Samen met Frans Bouwmeester op bas, Sven Rozier op drums en Andreas op piano. Of ze muzikaal is wordt niet duidelijk, maar de dochter van Michael kent in elk geval geen podiumvrees. Het is een gelegenheids formatie, maar het klinkt allemaal uitstekend.
De zaterdagavond is traditioneel de bluesavond van de Leidse Jazzweek in De Waag met als voorprogramma de Men in Blues. Natuurlijk vaak gezien op zondagavonden in 't Praethuys, leuk dat ze nu op een groter podium staan. En ja, er volgt nog een toegift, het onvolprezen Temptation! Voor een verlag van de rest van de bluesavond en filmpjes van beide optredens kun je bij Leidse Glibber gaan kijken.
De hoofdact in De Waag laten schieten, want in Scheltema is inmiddels het Funked Up avondje alweer bezig met onder andere The Cool Quest, een knallende funky hiphop groep.
De avond wordt afgesloten met Bl3nder, met Bas van Lier, Harry Emmery, Cyril Directie en rapper Def P. Al een tijd niet meer gezien en inmiddels zijn ze twee cd's verder en zetten hier een wervelende show neer. Alleen jammer van het geluid, toetsen en rap zijn nauwelijks te horen, bas en drums overheersen teveel. Zo komt Bl3nder helaas niet helemaal tot z'n recht.

LINKS:
BplusC
Chazzy Green
Ruud de Vries
Frans Heemskerk
Diona Fox
Michael Varekamp
Men in Blues
The Cool Quest
Bl3nder
Leidse Jazzweek

Geen opmerkingen: