donderdag 17 januari 2013

Voorlaatste voorronde Leiden Jazz Award

De voorrondes voor de Leiden Jazz Award in de Grote Beer lopen al weer bijna op hun eind, vanavond de voorlaatste aflevering. Met als opener de Hongaarse gitarist Zoltan Polgar die niet echt overtuigt met zijn vrij traditionele hardbop. Te weinig variatie ondanks de goede inbreng van pianist Thomas Maasz, drummer Rafael Schwiddessen en bassist Camiel Jansen.
Voor het tweede optreden kan Thomas Maasz nog even blijven zitten, want nu is hij de solist. Samen met bassist Marijn van de Ven en drummer Peter Lenz, gisteren al solo doorgedrongen tot de finale, spelen ze een mooie set. Vorig jaar was Thomas nog winnaar van de publieksprijs tijdens de finale en hij is alleen maar beter geworden!
De avond eindigt met een optreden van zangeres Vera Naus met Sebastiaan van Bavel op piano, Thijs van Gemert op bas, Abel de Vries op drums en Frank van Workum op Flugelhorn. Spelen vooral eigen nummers en het samenspel tussen zang en flugel zou magisch kunnen zijn, maar is het nét niet.
Dus uiteindelijk gaat Thomas Maasz door naar de finale (voor de tweede keer), krijgt Vera de publieksprijs van deze avond en Zoltan een fles wijn ter aanmoediging. Donderdagavond is de laatste voorronde in de Grote Beer!. Om half negen!

LINKS:
Thomas Maasz
Vera Naus
De Grote Beer
Leiden Jazz Award
Leidse Jazzweek

Geen opmerkingen: