donderdag 10 januari 2013

Veel talent bij tweede voorronde Leiden Jazz Award

Was het gisteren nog een beetje rustig, vandaag is het volle bak in De Grote Beer bij de tweede voorronde van de Leiden Jazz Award. Drie solisten met begeleiding staan op het programma en gelukkig geen afzeggingen of ongelukken, ze zijn er allemaal. Om te beginnen Yoran Aarssen op sax met Erik Brouwer op piano, Jan Ruerd Oosterhaven op bas en Niek de Bruijn op drums. Mooi begin van de avond, maar je mist wel eigen nummers.
Dan volgt een wat rommelig maar zeer afwisselend en toch vooral boeiend optreden van zangeres Rugilè Daujotaitè uit Litouwen. Speelt daarnaast ook nog dwarsfluit, gitaar en een 12 snarig inheems instrument. Met Katja Hyunjung Ji (piano), Philippe Grussendorf (bas), Thijs Bastiaans (drums) en Mark Harms (Flugelhorn) spelen ze een heel divers programma. Rugilè eerder gezien in De Twee Spieghels met het Robert Rook Trio en dat was heel anders, misschien wel beter want eenduidiger.
Tenslotte volgt een optreden van tenorsaxofonist Sander Baan met Sander Thijssen op piano, Jonathan Nagel op bas en David Rodenstock op drums. Indrukwekkende set met allemaal eigen nummers, dus hij is ook nog eens een goede songwriter. Persoonlijke favoriet, maar er is een jury en die beslist.
En zo wordt Rugilè Daujotaitède winnares van deze avond en gaat door naar de finale. Benieuwd wat ze daar gaat neerzetten. Sander Baars wint de publieksprijs en daar valt ook wat voor te zeggen. Morgen alweer de derde voorronde in De Grote Beer om 20.30 uur. Maar wie er ook wint, het niveau is hoog hier bij de Leiden Jazz Award.

LINKS:
Yoran Aarssen
Rugile Daujotaite
Sander Baan
De Grote Beer
Leiden Jazz Award
Leidse Jazzweek

Geen opmerkingen: