vrijdag 13 april 2012

Kroegentocht wéér mislukt dankzij Frans Heemskerk

De voorrondes voor Werfpop zijn weer begonnen, vanavond drie maal drie bands in drie kroegen, te beginnen met dranklokaal De WW waar The Peterlees de avond openen. Stevige adrenaline punkrock met een vrolijke ADHD zanger. De Heideroosjes stoppen? The Peterlees nemen het wel over!
Dan 'even tussendoor' kijken bij De Twee Spieghels of het Frans Heemskerk trio al is begonnen. En dat zijn ze en wat is het weer grandioos. Met Pim Dros op drums en Arto Boyadjian op de bas spelen ze weer een mix van bestaand en eigen werk van Frans. Het is voor het eerst dat ze in deze samenstelling dit repertoire spelen, maar het klinkt alsof ze dit al jaren doen, geweldig!
Zo goed dus, dat de rest van de voorrondes erbij inschiet, want hier wil je geen noot van missen. Ze kunnen eigenlijk ook zó door naar Werfpop. Maar ja, dit is geen voorronde, dus dat zit er niet in. Uiteindelijk blijken The Apollo Project, de Kreatones en The Peterlees door te zijn naar de finale op 27 mei in het LVC, maar eerst volgende week nog de tweede voorronde in De WW en de Oude Harmonie. Het gaat dus weer net zo als drie weken geleden, ook vandaag mislukt de geplande kroegentocht, maar een optreden met Frans Heemskerk blijft altijd boeien.

LINKS:
Peterlees
De WW
Werfpop
Frans Heemskerk
Arto Boyadjian
Pim Dros
De Twee Spieghels