donderdag 19 april 2012

Nog net zo sprankelend als tien jaar geleden

In 2002 zagen we ze voor het eerst en voor het laatst de heren Sprinkhuizen, Fennis & Didderen. Voor het eerst bij de cd presentatie van Hip, Hip in het Haagse Korzo en later dat jaar in de Zoetermeerse Graanschuur bij Fascinating Jazz. Optredens die indruk maakten vanwege de onconventionele jazz die ze speelden. Maar daarna werd het stil rond de groep, ieder ging vervolgens zijns weegs, maar het bleef kriebelen.
De groep is twintig jaar geleden opgericht en dat vraagt om een kleine reunie. Vier concerten waarvan vanavond de tweede in De Burcht Leiden is, Roermond (CK Theater 21/4) en Delft (Cafe De Klok) volgen nog. En het is alsof ze nooit zijn weg geweest, het knettert weer aan alle kanten en naast nummers van hun drie cd's zijn er ook een aantal veelbelovende nieuwkomers bij. Laten we hopen dat deze reunie een staartje krijgt...
Na afloop nog het laatste stukje meegepikt van de wekelijkse jamsessie in Bad Habits. Funky pop met onder andere Ewald Ebing en Cedric Glans. Swingende afsluiter van deze avond.

LINKS:
Sprinkhuizen, Fennis & Didderen
De Burcht
Bad Habits

Geen opmerkingen: