zondag 29 april 2012

Prima aanloop naar Koninginnedag in Leiden

Zondagen zijn altijd al muziekdagen in Leiden en vandaag is dat geen uitzondering. Maar het lijkt erop dat ieder podium iets extra's doet. Want in Van der Werff treed bijvoorbeeld de Amerikaanse countryzangeres Pam McBeth op, en dat is altijd feest. Van Stand by Your Man tot Me and Bobby McGee en alles daar tussenin. Mooie aanloop naar de Koninginnenacht.
Vervolgens zijn in De Twee Spieghels al gitarist Jeen Rabs en zangeres Brancka, sinds kort opererend onder de naam Odara, begonnen. Mooie ingetogen Braziliaanse jazz die ze hier een paar maanden geleden ook al lieten horen maar die nooit gaat vervelen.
Ook de Q-Bus heeft vanavond een band staan, en een groter contrast met Odara is nauwelijks mogelijk. Zes typische ADHD-gevallen spelen een bijna uitverkochte Q-Bus plat. Larry and his Flask heet het bandje en dit is hun eerste Europese tournee. Houthakkers uit Oregon zijn het die een mengeling van bluegrass en grunge spelen.
Een aanstekelijke set van een uur krijgt het publiek massaal aan het dansen en tijdens de toegift halen ze nog eens alles uit de kast. Het publiek gaat op de knieën voor deze weergaloze act. En ook de band geniet met volle teugen, want zó veel en zó'n enthousiast publiek hadden ze ook niet verwcht! Op Koninginnedag treden ze nog op in Nederland en in mei komen nog terug voor wat festivals. Aanrader!
Bad Habits heeft vanavond ook een band staan, Audio Adam. Stonden hier vorig tijdens de Popronde ook al, vandaar dat ze nu weer terug zijn. Toen niet gezien en dan blijkt deze herkansing vanavond welkom. Stevig potje indie rock zet dit hecht spelende bandje neer. Jammer dat er zo weinig publiek is, maar de band trekt zich er niets van aan en zet een strak optreden neer.
Tot slot nog naar 't Praethuys waar, zoals elke zondagavond, Men in Blues speelt. Vanavond heeft het optreden een speciaal tintje omdat het tevens het afscheid is van Flo, die al jarenlang het geluid verzorgt van de Men in Blues, tot voor kort in de Hunky Dory, nu in 't Praethuys. Flo gaat een tijdje aan de slag in zonniger oorden, maar de band zal hem nog gaan missen. Bedankt Flo!

LINKS:
Pam MacBeth
Van der Werff
Jeen Rabs
De Twee Spieghels
Larry and his Flask
Q-Bus
Audio Adam
Bad Habits
Men in Blues

Geen opmerkingen: