vrijdag 27 april 2012

Hoe een hoogtepunt ook een dieptepunt kan zijn

Deze middag begint goed met een instore optreden van Yori Swart in Velvet Leiden. Als winnares in de categorie singer-songwriter bij de Grote Prijs van Nederland 2011 verzorgt ze hier een prachtig klein en intiem optreden met Okke Punt aan haar zijde. Prachtige liedjes van haar naamloze cd plus nog een aantal nieuwe nummers.
Dan door naar het LAKtheater, waarschijnlijk voor de allerlaatste keer want voor de Leidse universiteit is cultuur geen hoofddoel meer en gaat het theater rücksichtslos dicht. Dieptepunt in de Leidse culturele geschiedenis, maar deze avond is dan toch wel weer een muzikaal hoogtepunt. Het Artvark Saxofoon Quartet zagen we al vaker, zowel als viertal als met New Niks en dat beviel uitstekend
En ook vanavond is het niveau weer hoog, met zangeres Claron McFadden die er een hele nieuwe draai aan geeft. De eerste korte set is voor Artvark, de lange tweede is inclusief Claron. De choreografie is prachtig en nooit geweten dat een saxofoon quartet zonder te blazen ook zó boeiend kan klinken. In een hokje laat het zich niet plaatsen, van Steve Reich, vocalese tot het gedicht Annabel Lee van Edgar Allen Poe komt voorbij. Heerlijk optreden, eeuwig zonde dat er geen vervolg meer komt.
Onderweg naar huis nog even gestopt bij De Twee Spieghels waar Floriaan Wempe speelt. Met Tom van der Zaal, Robert Jan van Stralen, Steve Zwanink en Durk Hijma  zorgen ze voor een mooie afsluiting van deze dag met een mooie Body & Soul en als toegift nog eens Moaning! Wat een (mooie) dag.

LINKS:
Yori Swart
Velvet Music
Artvark SQ
LAKtheater
Floriaan Wempe
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: