vrijdag 20 april 2012

Mooie tweede voorronde Werfpop

Vanavond de tweede voorronde voor een plaats op Werfpop komende zomer met vijf groepen op twee locaties. Allereerst Red Oak Tree in Dranklokaal De WW die een interessante set neerzetten met mooie liedjes. En een drummer die daarbij ook nog bas en bugel speelt kom je niet vaak tegen. Het is hun tweede optreden ooit en dat is een beetje het zwakke punt. Komend jaar veel gaan spelen en volgend jaar in de herkansing.
Atlantic Attraction in De Oude Harmonie heeft over ervaring niets te klagen en ook aan fans geen gebrek. Vorige week presenteerden ze nog hun eerste single in het LVC, nu zijn vast en zeker onderweg naar de finale in datzelfde LVC op 27 mei.
Terug in De WW is het de beurt aan Long Conversations die ook met ieder optreden beter worden. Vorig jaar was de groep rond Olaf Caarls er ook al bij, maar in deze, kleinere,  bezetting halen ze vast en zeker de finale en misschien zelfs wel Werfpop. Aanrader!
Tenslotte nog in De WW de groep Colt Nevada, een stevige rockband met goed in het gehoor liggende liedjes maar zonder iets heel eigens. Goed, maar net niet onderscheidend genoeg.
Uiteindelijk zijn Atlantic Attraction en Long Conversations de winnaars vanavond en mogen ze samen met The Apollo Project, de Kreatones en The Peterlees naar de finale. Door een foutje bij het stemmen vorige week is daar ook nog Suffix aan toegevoegd. Dat wordt nog spannend op 27 mei in het LVC.

LINKS:
Red Oak Tree
Atlantic Attraction
Long ConversationsColt Nevada
De WW
Oude Harmonie
Werfpop

Geen opmerkingen: