zondag 15 april 2012

Zondagse genoegens in Leiden

Vandaag eerst naar De Twee Spieghels waar het Aart van Bergen trio gaat spelen met Aart op saxofoon, Michael Vatcher op drums en Felix Hildenbrand op bas. Ze spelen drie sets prima jazz, bekende nummers als St. Thomas en nummers van Wayne Shorter enzo. Ze kennen elkaar van de Muziekstraat in de Vogelbuurt in Amsterdam Noord, daar blijken heel veel musici te wonen en die hebben er een zogenaamde broedstraat van gemaakt, goed initiatief!
Hoogtepunten van het optreden zijn het nummer La Mortalidad van Aart van Bergen's Crescent Double Quartet (speelden hier al eerder) en de onversterkt door Michael gezongen nummers Don't Get Around Much Anymore en Tico Tico.
Na een snelle maaltijd direct door naar 't Praethuys voor het wekelijkse optreden van Men in Blues met vanvond Chris Koenen en Frans Heemskerk (die er eigenlijk altijd zijn), Martijn Groen die er om de andere week is en Harm van Sleen (gisteren nog een Dutch Blues Award gewonnen) als special guest op vooral pedalsteelgitaar maar in de tweede set ook nog op bas.
Het repertoire is bekend, maar de uitvoering is altijd anders, daarom blijft een bezoek aan 't Praethuys altijd boeiend. Van de tweede set weinig meegekregen, het was veel te gezellig en boeiend in de rookruimte (dames bedankt!).
Bij de derde set schuiven Lodewijk van Wendel de Joode op bas en Ruud de Vries op sax aan en gaat het hele zestal uit hun dak. Het is misschien niet het allerbeste optreden van Men in Blues, maar zóveel speelplezier daar kan weinig tegenop. Leukste optreden is ook genieten!

LINKS:
Aart van Bergen
Felix Hildenbrand
De Twee Spieghels
Men in Blues
Harm van Sleen
Ruud de Vries

Geen opmerkingen: