zondag 11 december 2011

Ouderwets Jumpen en Jiven bij Jazz Connection

Het is weer een middag van keuzes deze zondag, Meijers and More in De Twee Spieghels, Wouter Kiers bij Jazz on Sunday in De Grote Beer of Jazz Connection bij Fascinating Jazz in De Sniep in Zoetermeer. Of het de beste keuze is zullen we wel nooit weten, maar een goede is het zeker. Want in twee sets van een uur spelen ze de zaal helemaal plat met heerlijke Jumpin' Jive van voornamelijk Louis Jordan en Louis Prima. Het is een type repertoire dat dodelijk kan zijn, maar dit sextet maakt er een spectaculaire show van.
Strak in het pak en los vanuit de heupen krijgen ze menig bezoeker aan het dansen en dat gebeurt niet vaak bij Fascinating Jazz. Geweldige muzikanten die met veel humor en plezier staan te spelen. Met Jurgen Feskens (trompet, bugel, zang), Peter van Steen (trombone), Rob Henneveld (saxen), Bart Maassen (piano), Bart Wouters (bas, zang) en Ad Hoendervangers (drums).
Benieuwd welke van deze nummers er morgen bij de jamsessie o.l.v. Wouter Kiers morgen in De Twee Spieghels opnieuw te horen zijn, overmorgen bij het New Rdam Jazz Orchestra & Eric Vloeimans in de Q-Bus zal dat wel nul zijn, hoewel, je weet nooit!

LINKS:
Jazz Connection
Fascinating Jazz
De Sniep

Geen opmerkingen: