donderdag 22 december 2011

Twee geweldige feesten in het LVC tijdens Serious Request

Geen idee wat je ervan moet verwachten, maar afgelopen concerten in Utrecht en Zwolle waren al stijf uitverkocht. Dus naar het LVC om te zien wat het is, dat How To Throw A Christmas Party. Nou dat is geweldig!
En zoals het hoort bij een echte kerstavond is er halverwege ook een voorgelezen kerstverhaal van Godfried Bomans, De IJdele Engel, heel mooi, over klokken en horloges.
Zeker 25 personen, in wisselende samenstelling bevolken het podium, waaronder een flink koor. Toch blijft alles klein en intiem, waarbij het publiek ademloos toekijkt. Tijdens de tweede helft van het concert, of is het muziektheater, gaat alles los. Muzikanten én publiek!
Het optreden eindigd met het mooie December Radio dat het publiek en masse meezingt. En als de muzikanten het podium hebben verlaten klapt het publiek niet alleen voor een toegift, maar zingt het ook gewoon het refrein door. Heel bijzonder, een prachtig kerstfeest!
Na afloop van de twee toegiften vertrekken ze naar de Beestenmarkt om daar nog eens December Radio live te zingen bij het Glazen Huis.
Dan is het even pauze in het LVC, tijd voor een rondje naburige kroegen. Want in De WW speelt het trio Birth of Joy licht psychedelische rock met een heel fijn orgeltje.
En bij Meneer Jansen staan de Cannonball Johnsons acoustiche country/bluegrass te spelen. Mooie aanzet naar het volgende optreden.
Want op de zolder van het LVC gaan Pam MacBeth & Friends los met Blues for Mama, maar niet nadat er eerst nog een paar country klassiekers zijn neergezet. Daarna breekt de blues los met Chris Koenen op gitaar en zang, Robbie Carré op drums, Aad van Pijlen op bas en zang, Ewald Ebing op toetsen en Wouter Kiers op sax.
Vooraf en tussendoor draait MC Fons Delemarre en speelt Rob Baars ook nog een aantal nummers solo waaronder het mooie Shiver Me Timbers van Tom Waits.
Dan komt de band er weer bij voor het altijd geweldige Temptation (ook van Tom Waits) en nadat Rob weer vertrokken is gaat de band nog een tijdje door met nummers als Bullfrog Blues, Jolene en These Boots Are Made for Walking. Het is een knallend feest daar op de zolder, en het mooie is: morgen staat een deel van deze band in 't Praethuys!

LINKS:
How To Throw A Christmas Party
Birth of Joy
De WW
Cannonball Johnsons
Meneer Jansen
Pam MacBeth
Chris Koenen enAad van Pijlen
Robbie Carré
Wouter Kiers
Ewald Ebing
LVC

Geen opmerkingen: