vrijdag 2 december 2011

Prachtige avond over Blaze Foley in de Q-Bus

Je snapt niet hoe ze het voor elkaar krijgen bij de Q-Bus om altijd maar weer heel bijzondere projecten naar Leiden te halen. Zoals vanavond waar een ontroerende documentaire van Kevin Triplett te zien is over Blaze Foley, een Amerikaanse singer-songwriter. De documentaire, Duct Tape Messiah, ging vorige week in Europese premiere op het IDFA in Amsterdam en staat nu al in Leiden.
Merle Haggard, Lyle Lovett, John Prine, Willie Nelson en Joe Nichols coverden Blaze Foley's nummers en hij speelde (en dronk) veel met Townes Van Zandt.
Het is een tragisch en toch mooi verhaal, en Gurf Morlix maakte daar deel van uit. Samen met Blaze Foley nam hij diens eerste LP op. Maar de masters werden gestolen en hij kwam dus nooit uit, tot in 2006 backups werden gevonden.
Na de documentaire speelt Gurf nog een uur lang nummers van Blaze en een paar eigen songs, zoals het nummer dat hij schreef toen Blaze in 1989 onverwacht vermoord werd. Hoogtepunten zijn If I Could Only Fly en Cold Cold World, ga daar als singer-songwriter maar eens aanstaan. Wow wat een cultureel hoogtepunt vanavond weer in Leiden!

LINKS:
Blaze Foley
Kevin Triplett
Gurf Morlix
Q-Bus

Geen opmerkingen: