zondag 18 december 2011

Het Glazen Huis eindelijk van start in Leiden

Het laat ons al een half jaar niet meer los, maar vandaag is het ├ęcht zover, de dj's worden opgesloten in het Glazen Huis op de Beestenmarkt in Leiden. Maar ook de middag kent al een druk programma. Met kerstliederen op de vismarkt bijvoorbeeld. Voor #SR11 natuurlijk.
En natuurlijk de Kerst Meezing van de Slechte Band op de Koornbeurs. Helemaal in het kader van #SR11 met hun Bier in de Trein en het met de Korte Vliet School opgenomen nummer Glazen Huis in Leiden (Merry XMas Everybody van Slade). Voor #SR11 natuurlijk.
En dan snel naar De Twee Spieghels waar saxofonist Iman Spaargaren, drummer Felix Schlarmann en bassist Tobias Nijboer een prachtig optreden neerzetten. Heerlijke Bop met als einde van de eerste set een geweldige versie van Body & Soul.
In De Uyl Van Hoogland is er vandaag geen Sax Battle maar een kerstconcert met zangeres Machteld Cambridge, saxofonist Rob Veen, drummer Maarten Kruijswijk en toetsenist Bob Wijnen. Leuke standards en mooie kerstnummers zoals Merry Christmas en Let it Snow.
En ook is er in De Branderij live muziek vanwege hun 30-jarige bestaan met Komen Lopen. Lekker bandje dat we de laatste jaren al vaker tegen kwamen. Mooie versies van Piece of my Heart en Rehab. Wel twee uitersten! En wel voor #SR11 natuurlijk.
Dan toch weer terug naar De Twee Spieghels voor de rest van het concert van Iman Spaargaren. Volgens kenners spelen de sax en bas in verschillende toonsoorten, misschien is het daarom wel zo intererssant.
Dan nog even naar de Beestenmarkt voor Serious Request, maar daar is het alleen maar heel druk en er is niets te beleven. En als het dan ook nog gaat regenen is het tijd om naar huis te gaan. Snow Patrol is ook op tv en vervolgens live in de achtertuin te beleven!

LINKS:
De Slechte Band
Iman Spaargaren
Felix Schlarmann
Tobias Nijboer
De Twee Spieghels
Komen Lopen
De Uyl van Hoogland
Maarten Kruijswijk
Bob Wijnen
Snow Patrol

Geen opmerkingen: