vrijdag 16 december 2011

Leidse Stijl #1 presentatie groot succes

Er is een jaar lang keihard aan gewerkt, maar vandaag is het dan zover, het eerste nummer van Leids Stijl, jaarkrant over Kennis & Cultuur in Leiden is uit. De laatste klus die nog geklaard moet worden is het inpakken van 1000 exemplaren in dozen met een aantal extra's er in.
Dat is hard werken en daar horen arbeidsvitaminen bij. Daar zorgen Ewald Ebing en Vivienne Aerts voor. Hier begeleidt een deel van de redactie haar vingerknippend bij het nummer Fireflys, altijd een succes.
Daarna wordt er weer hard doorgewerkt in het RAP Architectuurcentrum, hoewel er tussendoor altijd wel momenten voor ontspanning zijn. En dan blijkt de redactie over ongekend talent te beschikken en zingen ze hier spontaan een nummer mee.
Om vier uur is het grote moment daar en is er de officiele presentatie van Leidse Stijl #1! We zijn er met zijn allen trots op dat het ons gelukt is om deze krant van maar liefst 64 pagina's te maken. Met dank aan de 'harde' kern bestaande uit Gijsbert van Es, John Stelck en Marina van van de Berg. Leidse Stijl zal de komende week overal in Leiden te vinden zijn. En het mooiste: hij is niet alleen onbetaalbaar, hij is gratis! Met dank aan alle sponsoren.
Leidse Stijl is een projectgroep van het Stadslab, dus tegelijkertijd vieren we ook nog eens het feit dat het Stadslab vorige week de Meer dan Handen Award voor meest innovatieve vrijwilligersorganisatie won. Dubbel feest dus! En het is nu behoorlijk druk bij het RAP, de presentatie is een groot succes en de nummers van Leidse Stijl vliegen de deur uit.
Tijdens de daaropvolgende borrel speelt de muziek lekker door en dat Vivienne Aerts staat is niet geheel ontoepasselijk want over haar staat er ook een artikel in Leidse Stijl.
Even verderop in de Nieuwstraat is er nog een feestje aan de gang, want op nummer 13 is de officiele opening van het nieuwe onderkomen van de Karin Kortlang Stichting. Dat wisten we al een tijdje, want als vaste bezoeker van nummer 11 was dat niet te missen. Na afloop van de opening nog snel even deze foto van de mooie ruimte en honderden kunstwerken gemaakt. Het depot is op afspraak te bezoeken, maar is woensdag- en vaak zaterdagmiddag open.
En alsof het allemaal niet genoeg is is er ook nog een mooi avondprogramma in het LVC. Het inmiddels achtste Triplexfestival gaat daar van start. 12 bands op 3 podia, om te beginnen The Parents in de lounge. Soms is dat een band, vandaag is het Tamara Woestenburg solo. Mooie singer-songwriter met een knappe versie van Dancing Barefoot van Patty Smith.
Op de zolder staat 2 Days on Milk lekker te spelen. Beetje post-punk/new wave achtig, met hier en daar wat rap-elementen. En heel veel energie. Leuk!
In de grote zaal speelt dan weer Who Jumped in Limousines, een Amsterdams Indie-bandje. Doet bij vlagen een beetje aan Magazine denken, maar is toch vooral een lekker rockende gitaarband.
Evil Treacle stond eerder dit jaar in de Q-Bus bij een broedplaatssessie, toen overtuigden ze, nu ook weer. Lekkere stevige rock. Zanger/gitarist Boon stond een paar weken geleden nog op wat achteraf de laatste avond van het Leiden Songwriters Guild in de Hunky Dory bleek te zijn.
Tenslotte nog even kijken bij The Kik, nieuwe sterren want eerder op de avond nog (voor de tweede keer) bij DWDD. Beetje retro/mod-rock band met een goede sound en mooie samenzang. En natuurlijk spelen ze A Christmas Song for You. Compleet met blazers is het feest op het podium en in de grote zaal. Inmiddels is het bijna middernacht en de dag is lang en druk geweest, en hoewel het festival nog wel even doorgaat is het tijd om naar huis te gaan.

LINKS:
Leidse Stijl
Ewald Ebing
Vivienne Aerts
RAP
Karin Kortlang Stichting
The Parents
2 Days on Milk
Who Jumped in Limousines
Evil Treacle
The Kik
Triplex festival
LVC

Geen opmerkingen: