zaterdag 31 december 2011

Op de valreep van 2011 nog een mooi optreden van The Delicate Project

Vanavond een pre-oud en nieuwfeestje in De Tregter. En dat begint gelijk al goed met Jimmy Triptonic, een stel jonge honden die een moderne variant van West-Coast sixties muziek laten horen. Van psychedische trips tot pure surfrock. Klinkt prima, alleen hebben ze nog wat moeite de nummers tot een goed, gezamenlijk einde te brengen. Kwestie van veel spelen.
En dan volgt de grote verrassing, The Delicate Project. De groep rond zanger/pianist Gerlov van Engelenhoven zet twee prachtige sets neer, eigenzinnige en o zo mooie muziek, wars van alle stromingen en modes. Ze spelen vooral repertoire van hun tweede cd Ia: An Error In The Masterplan maar ook een enkele cover zoals Louie Louie Louie tijdens de soundcheck, The Model van Kraftwerk en My Generation als afsluiter van de eerste set.
De muziek bevat onder andere elementen die voortkomen uit symphonische rock, punk, ska en gaandeweg het optreden wordt het steeds swingender. Geweldig optreden van een groep waar we hopelijk meer van gaan horen! De komende maanden doen ze wat concerten in Amsterdam, maar 21 april zijn ze weer in Leiden in Lazaru's. Aanrader!

LINKS:
Jimmy Triptonic
The Delicate Project
De Tregter

Geen opmerkingen: