dinsdag 20 december 2011

Serious Locals & Serious Herrie in het LVC

Alles in Leiden is Serious deze week, zo ook deze speciale editie van Triplex: Serious Locals. Niet twaalf bands op één avond, maar twaalf bands verspreid over vier avonden op de zolder van het LVC, te beginnen met The Apollo Project. Stonden een paar maanden geleden hier ook al tijdens het Triplex VII. Lekkere post-grunge met een prima invalbassist.
De optredens op zolder en in de grote zaal wisselen elkaar aardig af, zodat er een bijna constante stroom aan muziek is. En in de grote zaal staat Serious Herrie geprogrammeerd met de Eindhovense Che als opener. Ondankbare taak zo vroeg op de avond voor deze rockende rappers voor een nog bijna lege zaal. Kunnen dan ook niet echt overtuigen.
Dus weer naar boven waar Fat Angel net begonnen is. Hier wel een volle bak, maar dat is wel logisch voor een lokale band. Toch is het de muziek die de drukte meer dan rechtvaardigd. Swingende Balkan-fun-punk waarmee ze eerder dit jaar in De WW en op Werfpop ook al de boel platspeelden.
Minder overtuigend zijn de Amsterdamse The Don't Touch My Croque-Monsieurs met hun post-avant garage punk rock rap. De nog steeds magere publieke belangstelling maakt het er voor hun ook niet leuker op.
Wel afgeladen is het bij het optreden van Evil Treacle, gelukkig zonder inval bassist, op zolder. Stonden hier vier dagen geleden ook al op Triplex VIII. En ook nu gaan ze er weer volop tegenaan. Het swingt weer, de nummers kloppen allemaal, het is hard maar melodisch en ontdaan van alle overbodige franje. Helemaal goed!
ps Ga voor zaterdag aanstaande naar Kom In Actie en doneer ze in de top 3.
Opvallend aan Automatic Sam zijn de twee linkshandige gitaristen en het is de eerste band in de grote zaal die een goed optreden neerzet. Misschien omdat er nu meer publiek is, dat speelt altijd lekkerder, maar ze zijn gewoon in orde met een mooie afwisseling van stevig en rustiger nummers. Het blijft gelukkig wel Serious Herrie.
Op zolder zijn het Serious Locals klaar, maar morgen komen er weer drie, en in de grote zaal speelt Gewapend Beton een stevige portie heavy metal. Stevige metal punk, goed gespeeld, maar weinig vernieuwend.
Tijd om naar huis te gaan, morgen is er weer een dag. Conclusie is wel dat de lokale bands overtuigender waren dan de import, dat belooft nog wat voor de komende tijd in Leiden!

LINKS:
Apollo Project
Fat Angel
Evil Treacle
Che
TDTMCM
Automatic Sam
Gewapend Beton
LVC

Geen opmerkingen: