dinsdag 13 december 2011

Jamsessie loopt over in echte saxbattle

Het gaat weer een mooie jamsessie worden vanavond in De Twee Spieghels want Wouter Kiers heeft een mooie line-up meegebracht: Jeen Rabs op gitaar, Lodewijk van Wendel de Joode op bas en Sven Rozier op drums. Ze openen met Swingin' Till The Girls Come Home (luister eens naar deze versie van Lambert, Hendricks & Ross daarvan, vooral de geweldige gezongen bassolo's!) en het bossanova nummer Meditation. Sorry Wouter, daarna heb ik het niet meer bijgehouden, maar veel mooie en bekende nummers komen voorbij.
De tweede set, de echte jamsessie, neemt Cedric Glans de de basgitaar ter hand en staat Kurt Schwab met zijn baritonsax naast het podium. Want dat podium is allang vol. Het repertoire start wat meer funky, gaat over naar A Night in Tunisia (luister eens naar deze onovertroffen versie van Lambert, Hendricks & Ross daarvan). En met twee saxen wordt het al snel een battle, heerlijk dus.
Bij de derde set komt Lodewijk weer terug op bas en blijft Kurt aanwezig op de baritonsax. Ze spelen nog van alles waaronder The Girl From Ipanema. Het is weer een heerlijk onderhoudende avond.

LINKS:
Wouter Kiers
Jeen Rabs
Cedric Glans
Kurt Schwab
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: