vrijdag 23 december 2011

En de climax van Serious Request komt morgen pas!

Nooit geweten wat voor een impact 3fm Serious Request op een stad kan hebben. Dit jaar van dichtbij meegemaakt en het is enorm! Want overal in de stad gebeurt van alles, alleen al het muziekaanbod is niet bij te houden. Op officiele en tijdelijke podia, maar ook gewoon op de hoek van de (Hoog)straat.
Museum Volkende ligt tussen het station en de Beestenmarkt waar het Glazen Huis staat en heeft voor de gelegenheid ook allerlei buitenactiviteiten georganiseerd. Vandaag staan er diverse bands geprogrammeerd, te beginnen met de uitstekende coverband O'Nine. Met nummers als Electric, I Want You To Want Me en Johnny B. Goode trekt deze Leidse groep veel publiek. Ze zijn ook al bij het station te horen!
Op het station zelf staat ook een podium waar gisteren en vandaag allerlei 3fm Serious Talent optreed. Zoals Dotan, die een mooie akoestische set speelt. Natuurlijk komen zijn hits This Town en Where We Belong ook voorbij. Klinkt stukken beter dan in augustus op Schollenpop met een versterkte band.
En tussen deze twee podia in wordt een kerstliederenmarathon gehouden door het Collegium Musicum, twaalf uur zingen is niet niks, maar ze doen het voor het Glazen Huis.
Op het podium in het station staat ondertussen Chagall met een complete band te spelen, soort techno-pop. Niet onverdienstelijk en vooral een prima zangeres.
Bij Museum Volkenkunde staat inmiddels weer de volgende band te spelen Horny Horns. Lekkere funky jazz met bekende nummers als het altijd vrolijke Yeh, Yeh. En net als ze hun laatste nummer aankondigen begint het langzaam te regenen. Dan maar even wat opwarmen en eten bij Julia's.
Dan via de Beestenmarkt, waar het ongelooflijk vol met mensen staat, naar het LVC voor een avondje songwriters. Te beginnen met Long Conversations, op een paar nummers met begeleiding van Pieter van Vliet op trombone. Met oude nummers en liedjes van de mooie nieuwe ep I'll Be Drunk When You Call, die op 14 januari in de Q-Bus officieel gereleased wordt.
Vervolgens het duo I Am Oak dat een half uur prachtige tweestemmige liedjes laat horen. De zaal luistert ademloos toe. Prachtig!
Als derde staat Port of Call op het programma, die we ook al vaker zagen, zoals een uurtje geleden nog bij Long Conversations op de trombone. Voor zijn eigen set speelt hij gitaar, banjo en ukelele. Het is weer een onverwacht prachtige avond in het LVC.
En die avond eindigt, zoals wel vaker, bij De Twee Spieghels waar Robin Koerts en Arthur Flink en allerlei elektronica voor een funky en jazzy afsluiting zorgen. Al weet niet hoe vaak gezien, maar het blijft altijd boeien. Komt natuurlijk omdat het allemaal improvisatie is en enorm swingt.

LINKS:
O'Nine
Dotan
Collegium Musicum
Chagall
Horny Horns
Long Conversations
I Am Oak
Port of Call
LVC
Robin Koerts
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: