zaterdag 10 december 2011

Muziek bij de koffie, muziek bij de wijn

Al een tijdje werd er gewerkt aan dit pand op de hoek van Breestraat en Gangetje en sinds kort zit er de eerste Leidse vestiging van de Coffee Company in. Het verwaarloosde pand is prachtig opgeknapt en vandaag is de officiele opening.
Dat betekend hapjes, bubbels en koffie natuurlijk, maar er is ook live muziek. Zoals Chantal die met begeleiding van een gitarist leuk (pop)covers zingt.
Oliver is een singer-songwriter die zo te horen allemaal eigen nummers speelt. Het is natuurlijk allemaal klein en bescheiden, maar dat is precies wat er hier past bij deze opening.
Als derde speelt Long Conversations nog een mooi setje, die zagen we de laatste tijd natuurlijk al vaker, maar het blijft altijd weer genieten.
Vervolgens naar De Twee Spieghels waar zangeres Jula Aimée al begonnen is. Met gitarist Matiss Cudars op gitaar, Tijn Jans op drums en invaller Andre Olafsson op bas. De laatste twee vormen een stevige basis, de hoofdrollen zijn weggelegd voor Matiss en Jula. De nummers variëren van prachtige ballads tot scheurende jazz-rock en vooral het samenspel tussen gitaar en stem is prachtig. Het optreden bestaat voor een flink deel uit eigen nummers die ook op haar eerste cd Let Go staan, een cd waarop ze bijgestaan wordt door diverse saxofonisten, maar ook zonder is het prachtig. Een zangeres én band om in de gaten te houden!

LINKS:
Long Conversations
Coffee Company
Jula Aimée
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: