vrijdag 9 december 2011

Oude tijden herleven bij C.C.C. Inc. in LVC

Er zijn van die concerten die je om de een of andere reden nooit meer vergeet, zoals het optreden van C.C.C. Inc. op het Amsterdamse Amstelveld op hemelvaartsdag 1973. Zal de eerste keer geweest zijn dat ik een optreden met wasbord, dobro, trekzak, en autoharp zag en dat maakte blijkbaar indruk. Een mooie herinnering die je koestert, maar vanavond staan ze in het LVC en we nemen de gok, we gaan er naar toe. Want, o twijfel, zijn nog net zo goed als toen (in mijn herinnering), of kom ik van een koude kermis thuis?
Maar het valt helemaal niet tegen, integendeel! De verrassing van 38 jaar geleden is er misschien vanaf, maar het speelplezier is groot, de combinatie van folk en bluegrass verfrissend en het is leuk al die oude nummers weer eens te horen. Veel traditionals als bijvoorbeeld Midnight Special en het prachtige, bijna a capella gezongen Black Girl, maar ook het mooie Slaapliedje van de lp Castle in Spain. Jammer dat ze dat titelnummer zelf niet speelden, maar voor de rest is het een geweldig concert!
Meer foto's en ook filmpjes zijn te vinden bij Leidse Glibber.
Na afloop nog even naar De Twee Spieghels voor het slot van de vrijdagavond sessie met David Sancho op piano en Fender Rhodes. Ze gaan lekker uit hun dak met onder andere Happy Birthday en als altijd One van U2.

LINKS:
CCC Inc.
LVC
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: