zondag 3 oktober 2010

De Twee Spieghels staat nu als jazzcafé definitief op de kaart


Er zijn natuurlijk talloze jazzcafé's in Nederland maar er zijn maar weinig jazzcafé's die er echt toe doen. De Twee Spieghels hoort wat ons betreft nu definitief tot de laatste categorie. Want als je Scott Hamilton drie uur lang weet te strikken dan is dat wel wat. En dat vier weken na het nu al legendarische Ben Webster Tribute. The Duke is gone (Oz), leve De Twee Spieghels!

Ook wij wisten van niets maar we hadden het wel op ons programma staan, het optreden van Bernard Berkhouts Swing Orchestra, we zagen ze op de dag af een jaar geleden voor het eerst in Hoorn en dat was goed bevallen, maar vandaag moesten we kiezen tussen Leiden en Zoetermeer en omdat we toch al in Zoetermeer waren kozen we voor Liz Fletcher in De Sniep. Art meets Jazz, ook een interessant thema.

Maar tijdens dat optreden kregen we een seintje dat er iets bijzonders aan dat concert van Bernard Berkhout was, dus hals over kop naar Leiden waar we de laatste set nog hebben kunnen zien. Scott Hamilton was gisteren voor een éénmalig concert in Zoetermeer en dat was niet te versmaden met Pieter van Santen op piano, Bob Dekker op drums en Frans Bouwmeester op bas.
Frans is ook de bassist van Bernard Berkhouts Swing Orchestra en dat zal er ongetwijfeld iets mee te maken hebben gehad dat Scott nu in Leiden speelde.
Vandaag speelde Scott dus samen met een een flinke Big Band en hier was hij pas echt in zijn element. Natuurlijk hoort bij een Swingband ook af en toe een zangeres, normaal is dat Léah Kline nu was het Mirjam van Dam, ook goed.
Gisteren waren we nog blij dat we hem een keer gezien hadden maar eenmaal leek ons genoeg, vandaag bleek dat we ongelijk hadden, dit hadden we nooit willen missen! We want more! Scott Hamilton forever!

En omdat we nu toch in Leiden waren gingen we ook nog maar even naar het optreden van de Frits Landesbergen Big Band (niet dezelfde Frits als gisteren op Zoetermeer Jazz), het schijnt de oudste Big Band van Leiden te zijn en speelde hier in het kader van Jazz on Sunday dat volgende maand van start gaat in De Grote Beer.

LINKS:
Scott Hamilton
Bernard Berkhout
De Twee Spieghels
Frits Landesbergen Big Band
Jazz on Sunday

Geen opmerkingen: