zondag 31 oktober 2010

Héééél mooi behang bij De Twee Spieghels


Het behang achter het podium van De Twee Spieghels is behoorlijk erg, dat mag inmiddels duidelijk zijn, maar de muziek die op dat podium wordt gespeeld is altijd van een zeer hoge kwaliteit. Nadeel van een café met livemuziek is dat het er altijd rumoerig is en dat er veel bezoekers zijn die niet voor de muziek komen, maar gewoon naar een café gaan en het muzikaal behang gewoon voor lief nemen.
En dat was vandaag wel jammer want het was hele goede muziek van het gelegenheids duo Andreas Metzler (bas) en Berend van den Berg (piano). We nemen ons altijd voor even één setje te gaan luisteren, maar ook vandaag liep dat weer mis, het optreden was zo goed dat je toch ook de laatste noot wilde horen.
Een gelegenheidsduo (Jasper Lekkerkerk was verhinderd, Berend van den Berg viel in) dat eerst twee sets speelde met diverse jazzstandards, maar tijdens de tweede pauze kwam het gesprek op de komende concerten van Andreas Metzler in Leiden (aanstaande zondag met Home City in De Twee Spieghels en 20 november met Thelonius4 in De Burcht bij Hot House). Of dat er iets mee te maken had valt niet te zeggen, maar tijdens de derde set speelden ze vervolgens afwisselend nummers van Thelonius Monk en Chet Baker, een groter contrast is nauwelijks mogelijk, maar het bleek de beste set van de drie, spontaan ontstaan en met groot succes!

LINKS:
Andreas Metzler
Berend van den Berg
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: