zaterdag 9 oktober 2010

Open Podium Leiden Noord weer van start


De Open Podia in Leiden Noord zijn weer begonnen met een altijd afwisselend programma. Daan Andriessen opende de avond met Nederlandstalige liedjes die in hem 'opborrelen'. Leuke opwarmer van de avond die dan ook toepasselijk eindigde met het nummer Heet.

Vervolgens de Zangstukken, drie zingende dames met soms begeleiding van een gitaar, een soort country-pop zeg maar. Mooie driestemmige zang met nummers variërend van James Taylor tot de Dixie Chicks. De choreografie kwam misschien niet helemaal echt uit de verf, de zang zeker wel.

Duo Komitas zagen we al eerder en zij spelen een mengeling van Armeense, Albanese, griekse en zelfs een Nederlands folknummer. Met Maarten Witkam op gitaar, fluit, viool, sax, xafoon en zang en Rafael Martirossian op accordeon. Afgelopen april stonden ze nog in Oxford op het Folk Festival aldaar, nu dus in buurtcentrum De Kooi.

De avond wordt altijd afgesloten met een swingende band, dit keer Blue Band en de Zeeuwse Meisjes. Pop-rock covers uit vooral de jaren 60 en 70, met verve gebracht, Zombies, Abba en Roxy Music een aparte, vrolijke mix. Een leuke uitsmijter van dit eerste Open Podium van het nieuwe seizoen, het volgende is op 20 november.

Geen opmerkingen: